HTML

Feelgood Inc.

Tele lett a törpöm azzal, hogy ebben az országban rinyálunk, panaszáradunk és negatívkodunk, még akkor is, ha nem kéne, mert ez az alap. Íme 100+ ok arra, hogy lehetne jobb dolgunk is...

Friss topikok

2013.08.07. 10:15 pinknyúl

Mostmúlik, ahogy még soha

Tegnap este a Quimby alaposan összeszorította a szívem...


A koncert egyébként egy volt a sok közül, csak alig-alig különbözött attól, amiket az elmúlt két-három évben csináltak, kivéve talán a szülinapi bulijukat (amin meg nem voltam ott, vááá...). A számok szokás szerint jók, a tracklistet a közönség állíthatta össze (kábé 90%-ban) egy internetes szavazáson, ami jófejség, de úgy elsőre ennyi.

Aztán Mostmúlik. A koncert előtt találgattuk, hogy vajon lesz-e, nem lesz-e, mi lesz-e. Merthát utálják. Ezt többször többféle fronton is elmondták már, én meg nem csodálkozom. Ha valamit ennyire rommá játszottak, meg feldolgoztak húszmilliószor, és kimondva-kimondatlanul kötelező lett, na azt én se akarnám tolni. Mint a Nirvana meg a Smells Like Teen Spirit. A Parkban egyébként kihagyták tavasszal, én meg örültem.

Persze egy Sziget nulladik napon azért csak muszáj. Erre Quimby mit csinál? Fogja a Csík mellett egyetlen értelmes feldolgozást készítő vadismeretlen indonéz kislányt, Alice-t, aki csak azért kezdett Quimby számokat énekelni (egyébként zseniálisan), hogy megtanuljon magyarul, és odaülteti a színpad közepére. Egy szál gitárral. Több tízezer tomboló ember elé.

Könnyek. De tényleg. És nem is tudom, hogy mi hatott meg jobban. A Quimby annyira emberi gesztusa, vagy Alice imádnivaló megilletődöttsége, közvetlensége...Tényleg nem tudom. Jó volt, és szeretném, ha néhány perc erejéig most ti is eljönnétek a szigetre, hogy lássátok, mennyire.

1 komment

Címkék: budapest koncert videó sziget quimby alice szívmelengetés mostmúlik


A bejegyzés trackback címe:

https://feelgoodinc.blog.hu/api/trackback/id/tr745449212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Celtic 2013.08.13. 10:49:31

+1
Nagyon ott volt.
süti beállítások módosítása